fbpx

Coaching kosten aftrekbaar of gedeeltelijk vergoed?
Coaching wordt bij de belastingdienst gezien als studiekosten. Er moet sprake zijn van een leertraject zodoende de coaching kosten aftrekbaar te maken. Er geldt wel een drempel die per jaar kan verschillen. Trek dit na bij de belastingdienst en bewaar je facturen goed.

Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, kun je jouw verzoek bijvoorbeeld ook voorleggen bij de volgende instanties:

Je werkgever:
Overleg met jouw leidinggevende in hoeverre de organisatie een budget heeft voor een coachtraject. De kans bestaat dat je werk de kosten volledig op zich neemt.  Indien je een individueel coaching budget krijgt van je werkgever kan je mijn begeleiding benoemen als: Persoonlijke Coach.

Ben je door ziekte uitgevallen en wil je hulp bij het herstellen? Dan kan je een gesprek aan gaan met de Arbodienst van je bedrijf. In het kader van Wet Verbetering Poortwachter werkt een bedrijf na overleg met de bedrijfsarts vaak graag mee. Zeker als het gaat om zaken als burn-out preventie, langdurig ziekteverzuim of een re-integratietraject.

Via PGB of het UWV
Leef je op dit moment met een persoonsgebonden budget? Dan kun je de kosten, onder bepaalde voorwaarden, vergoed krijgen via het PGB. Informeer hiervoor bij je gemeente. Ben je op dit moment werkeloos en ontvang je een uitkering? Informeer dan bij de uitkeringsinstantie (UWV) naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van je herstel en re-integratie. Via een individuele re-integratie overeenkomst reserveert het UWV een budget om coaching geheel of gedeeltelijk te betalen.

Je verzekeringsinstantie
Coaching behoort niet tot het basispakket. Afhankelijk van het soort polis kan het zijn dat dit soort kosten wel opgenomen zijn in het aanvullende pakket. Informeer bij jouw verzekeraar naar de mogelijkheden.