fbpx

Gelukkig ligt de titel iets meer genuanceerd, namelijk dat 50% van de personen die in een burn-out terecht komen hoogsensitief zijn.

Poeh maar toch schrok ik wel even van toen ik dit las!

Want 50% is heel veel en zeker té veel.

Helaas kan ik er zelf ook over meepraten… 

…het overkwam mij dat ik in een burn-out terecht kwam en dat is deze maand precies 10 jaar geleden. En hoewel ik er uiteindelijk een bewuster en sterker persoon van ben geworden gun ik dit niemand.

Er zijn namelijk voor hoogsensitieve mensen veel fijnere manieren om dit te bereiken.

Allereerst is het belangrijk te weten of je nu hoogsensitief bent of niet. Niet om je in een hokje te plaatsen, maar als je je zelf beter leert kennen, weet je ook beter wat je nodig hebt.

Ten tweede is het belangrijk dat je je lichaam meer gaat voelen. Dat is vaak wel een dingetje voor hooggevoelige mensen omdat je gauw geneigd bent bij je gevoel weg te gaan, zeker als het niet goed voelt! Maar je hebt het voelen nodig om je grenzen te kunnen aangeven. Van niet meer voelen word je grenzeloos.

Ten derde kun jij zo goed voelen dat je leeft naar de verwachting van anderen. Hetzij omdat je bang bent om afgewezen te worden, hetzij omdat je precies voelt wat de ander nodig heeft. En hierdoor leef je niet je eigen leven en raak je steeds verder verwijdert van jeZelf.

En ten vierde is het voor hoogsensitieve mensen een must om op tijd rust te nemen. Bijvoorbeeld door te mediteren, in de natuur te zijn of te lezen…in ieder geval iets waardoor je helemaal tot rust komt. Doe je dit niet dan raak je overweldigd en overprikkeld en ben je verder van huis dan nodig is.

Wat is het leven toch druk!

Sommige mensen geven aan dat zij door alle drukte niet weten wanneer ze die tijd voor zichzelf moeten nemen. En dan zeg ik altijd dat je jezelf net zo goed in mag plannen in je agenda als alle andere afspraken die je maakt. Want neem maar van mij aan dat het terug keren naar jezelf meer tijd kost dan op tijd rust nemen. En zeker als je te laat bent zoals ik toen en ik maanden in rust MOEST zijn….

Er zijn natuurlijk nog zat andere punten te beschrijven, maar misschien is dit al wel genoeg om te denken, hhmmm, dit is best herkenbaar. En dan ben je niet de enige…

En wat wil je er dan mee?

Wellicht is de eerste stap om bovenstaande punten eens te overdenken, of liever gezegd, ga deze eens echt voelen. Wat zou jij hier anders in gaan willen doen?

Wil jij daar graag hulp bij en jezelf ontdekken zodat je leven makkelijker wordt? Klik dan hier voor meer informatie! 

Ben jij al lid van mijn facebook groep “Leer omgaan met je hoogsensitiviteit?” 

In deze groep deel ik info en tips over hoe om te gaan met je gevoeligheid.
Ook helpen we elkaar met vragen met betrekking tot je sensitiviteit.

Klik hier en doe gezellig mee! 

Categories: Algemeen

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *