fbpx

Als je mijn verhaal onder kopje “Nicoline” hebt gelezen op mijn website, dan heb je in vogelvlucht gelezen hoe mijn leven is verlopen tot nu toe en hoe Soulview is ontstaan.

Geen vlekkeloos leven zoals bij velen en heb ik ook de nodige worstelingen gekend.

Deze begonnen al in mijn kindertijd, zoals het in het algemeen bij iedereen begint, bewust of onbewust.

Door omstandigheden in ons gezin ben ik al jong bij mezelf vandaan gegaan. Ik deed veel wat mijn moeder graag wilde omdat ik onbewust aanvoelde dat het nodig was dat ik haar steunde. Ik zag dan dat zij blij werd en dat vond ik fijn. Ook kreeg ik zo de aandacht en de liefde die ik nodig had en daar werd ík weer blij van. Dit heeft jarenlang stand gehouden totdat ik er last van kreeg in mijn puberteit. Dat ging toen helemaal niet meer werken natuurlijk en ging ik haar van mij afduwen om mijn eigen dingen te gaan ontdekken.

Omdat ik al jong met mezelf aan het werk ging kwam ik er snel achter hoe dit in mijn kindertijd tot stand was gekomen. Ik ben in mijn volwassen leven, wat dit betreft nooit boos geweest op mijn moeder omdat zij mij eigenlijk iets heel moois heeft gegeven. Door haar te pleasen heb ik geleerd heel secuur af te stemmen op haar en kon ik snel zien wat zij nodig had. Later, nog wel onbewust, zette ik dat ook in bij anderen. Ik deed daar helemaal niet mijn best voor, het ging gewoon vanzelf. Ik wist niet beter dan dat het zo werkte. En dit is uitgegroeid in mijn werk waardoor ik op een natuurlijke manier bij mensen kan intunen en snel kan zien wat er nodig is. Een tool waar ik uiteindelijk heel erg blij mee ben!

Ik ben blij dat ik toentertijd de stap durfde te zetten om aan het spanningsveld in mijn puberteit, wat een blokkade was geworden, te gaan werken. Want wat ik eerst als een blokkade ervaarde heb ik om kunnen zetten tot iets heel waardevols. Het is uiteindelijk mijn kracht geworden!

Ik weet dus als geen ander hoe je als mens vast kan zitten, hoe vervelend een blokkade kan voelen en hoe machteloos je kan zijn als je niet meer weet hoe je er weer uit kan komen. Hoe spannend het is om iemand om hulp te vragen en hoe confronterend het kan zijn om je probleem aan te kijken. Het heeft mij heel wat jaren en veel energie gekost om weer terug te keren bij mezelf, maar dat is me meer dan waard geweest.

En dussss…… weet ik ook hoe bevrijdend het voelt om je blokkades op te lossen en los te laten. Hoe het voelt als je energie in je lijf weer gaat stromen en dat er weer ruimte komt voor blijdschap en meer liefde, vooral voor mezelf. Mezelf liefhebben is de grootste waarde geweest die ik ontvangen heb door naar mijn eigen stukken te kijken. Daardoor kan ik mijn liefde makkelijk doorgeven aan mijn gezin en anderen, want er is genoeg!

En mijn tool is hierdoor alleen maar meer ontwikkeld en neem ik als vanzelf de liefde hier in mee. Want je kan alleen gelukkig zijn als je je Ware Zelf Leeft!

Wat is het jou waard om weer terug te keren naar jezelf?

Liefs van Nicoline

Ben jij al lid van mijn facebook groep “Leer omgaan met je hoogsensitiviteit?” 

In deze groep deel ik info en tips over hoe om te gaan met je gevoeligheid.
Ook helpen we elkaar met vragen met betrekking tot je sensitiviteit.

Klik hier en doe gezellig mee! 

Categories: Algemeen