fbpx

Als kind hebben we allemaal mee gemaakt dat we door omstandigheden uit onze eigen levensstroom zijn gehaald of er zelf zijn uitgestapt. Meestal onbewust. Voor de een was dat elke dag, voor de ander weleens en alles wat er tussen zit. Net zoals wij niet alles van het voorhoofd van kinderen kunnen aflezen wat hun behoeften zijn konden onze ouders dat bij ons ook niet. Zij hebben gegeven wat in hen mogelijk was.

Ons handelen komt voort uit hoe we gevormd zijn als kind meestal door onze ouders. Daarin zijn patronen vastgezet waar we ons vaak niet meer bewust van zijn: het is zo….lijkt het….

Alleen later als we groot zijn kunnen we daar behoorlijk last van krijgen omdat we ergens voelen dat bepaalde dingen niet (meer) bij ons passen. Het is ons aangeleerd, maar is niet in lijn met wie we zijn en wat we hier op aarde komen doen.

We kunnen ons dan suf piekeren waarom we bepaalde dingen doen zoals we ze doen. Vaak zetten we onze frustratie, angst, verdriet of boosheid in om hier achter te komen of deze emoties floepen omhoog omdat we zoekende zijn en het maar niet kunnen vinden en begrijpen.

Het kan ons vastzetten in werk, in relaties, in gezondheid omdat we reageren en kijken vanuit onze eigen bril. En dat is onze waarheid omdat we het zelf zo beleven. Dat zijn onze vastgezette patronen.

Natuurlijk weet je dat er ook andere manieren zijn om naar situaties te kijken en wil je ze ook graag anders ervaren. Maar als je in je patroon vast zit trek je telkens situaties aan die dit gevoel bevestigingen. Dit doet het leven zelf en laat je zien dat je er naar mag gaan kijken. Het nodigt je uit om het anders te gaan doen, dat je het patroon los mag gaan laten. Hoe meer dit nodig is in jouw leven in hoe meer situaties je komt waar je tegen jezelf aanloopt.

Je Ziel en je hart roepen erom! Zij geven je telkens signalen om het anders te doen, maar dat is lang niet altijd makkelijk. Want ons vastgezette patroon heeft in onze hersenen een diep karrespoor gemaakt en willen we blijvende veranderingen dan zal je hier elke dag alert op moeten zijn en vertrouwen blijven hebben in jezelf wil de kar in een ander spoor komen. Lees: de keuze die je nu zelf hebt gemaakt vanuit je volwassen leven.

Het helpt dan als iemand je daarbij helpt en met je mee kijkt. Je kan de verandering maken als je terug keert naar de oorsprong van het patroon. Ergens, lang geleden, heb je besloten dat je bepaalde dingen niet meer wilde doen, horen, zien, ervaren en voelen…

Vaak blijven we bij de symptomen hangen , maar dat lost niets op. Door rechtstreeks naar de kern van je ervaren probleem te gaan help je jezelf inzicht te krijgen in je vastgezette patroon om deze te transformeren door in het NU een nieuw besluit te nemen die NU bij je past. Daarmee neem je het heft weer in eigen hand en doorbreek je jouw eigen vastgezette patroon.

Dan maak je jezelf vrij om keuzes te maken die echt bij je passen en keer je stap voor stap terug naar wie jij in wezen bent.

Leef je Ware Zelf!

Zou jij dat ook graag willen? Klik hier om te lezen hoe ik je daarin verder kan helpen.

Liefs van Nicoline

Ben jij al lid van mijn facebook groep “Leer omgaan met je hoogsensitiviteit?” 

In deze groep deel ik info en tips over hoe om te gaan met je gevoeligheid.
Ook helpen we elkaar met vragen met betrekking tot je sensitiviteit.

Klik hier en doe gezellig mee! 

Categories: Algemeen

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *