fbpx

Mijn naam is Nicoline Valkenburgh. Ik ben getrouwd met Patrick en we hebben twee zoons van 18 & 21 jaar.

Zelf kom ik uit een gezin van 4 kinderen waarvan ik de helft van een tweeling ben.

Van mijn moeder heb ik de liefde voor de natuur mee gekregen en mijn vader heeft mij meegenomen in zijn spiritualiteit. Ik ben daardoor spiritueel opgevoed en spiritualiteit is voor mij net zo gewoon als een brood bij de bakker halen.

Toch ben ik vastgelopen in mijn leven. Lees hier verder hoe dat kwam.

Vroeger kon ik met niemand buiten ons gezin praten over mijn hoogsensitiviteit of het spirituele leven dat ik leed, want toen was het nog ongewoon en raar. Gelukkig is dat nu wel anders, maar doordat ik niet gewend was er openlijk over te praten ben ik dat later ook niet echt gaan doen.

Al jong las ik veel boeken over spiritualiteit en mijn vader kon er prachtig over vertellen. Over reïncarnatie, leven na de dood, vorige levens, gidsen enz. Als puber ging ik met hem mee naar spirituele lezingen en tentoonstellingen. Door deze ontwikkeling werd mijn sensitiviteit en mijn zelf bewustzijn steeds groter waardoor ik al jong cursussen en trainingen ging volgen om aan mijzelf te werken. Ik begreep mezelf namelijk niet altijd en wist eigenlijk ook geen raad met mijn hooggevoeligheid.

Tijdens mijn werkjaren koos ik voor een dienstverlenend beroep in de reguliere sector en werk nu meer dan 25 jaar in de jeugdhulpverlening, waarvan de laatste 12 jaar als gezinscoach. Maar mijn bezieling van mijn spiritualiteit kon ik er niet in kwijt en mijn Ziel begon daarom te roepen. Een hele tijd voelde en hoorde ik haar niet, zag haar signalen en boodschappen niet totdat er een flinke burnout volgde. Ik was ver van mijn Zielsgevoel en pad verwijderd en de burnout gaf me de kans weer dichtbij mezelf te komen, zo kon ik later pas zien.

Vervolgens overleed mijn vader heel plotseling waardoor ik het spoor bijster raakte. Wij hadden zo’n speciale liefdevolle band dat mijn leven daarna in duigen viel.

Ik heb een jaar lang bij verschillende mensen therapie sessies gevolgd om mijn lessen te leren zien en mijn pijn te helen zodat ik steeds bewuster werd van mezelf. Hierdoor kon ik de stukken aanzien, doorvoelen en transformeren die nodig waren om mijn levenspad te vervolgen en steeds beter te snappen wat ik met mijn hoogsensitiviteit kon doen. Dat jaar was heel confronterend maar ik voelde me steeds beter in mijn vel en mijn blijdschap kwam weer terug!

Ook kwam meditatie op mijn pad die ik ben gaan beoefenen.Tot op de dag van vandaag mediteer ik en dat geeft mij veel rust, ontspanning en verdieping in mijn leven.

Ik koos er na een tijd voor om uit loondienst te stappen omdat ik daar al helemaal niet mijn spirituele ei kwijt kon. Ik werkte toen in een sterk gelovig deel van Nederland waarna ik later dacht: wat heb ik het mezelf toch moeilijk gemaakt. Maar dit was allemaal nodig om te gaan kiezen voor mezelf!

Tijdens mijn ondernemerschap als gezinscoach ging ik hetzelfde werk voortzetten als wat ik deed, alleen gaf ik er geheel mijn eigen draai aan en kon ik de methodes inzetten die bij mij passen. Ik bekijk dingen altijd wat anders dan de meeste mensen en werk ik altijd nét even anders. Ik was daar blij mee, maar het gaf me uiteindelijk niet de voldoening die ik had verwacht. Ik wilde eigenlijk veel meer mijn spiritualiteit inzetten maar durfde het niet goed totdat mijn Ziel echt ging roepen…..

Ik dacht dat ik er was, maar dit was pas het begin, want mijn Ziel bleef maar roepen! Eerst negeerde ik haar want ik vond het best spannend, want zij riep: kom uit die kast en ga de mensen vertellen wat je voor hen kunt betekenen met je hoogsensitiviteit en je mediamieke kwaliteiten! Je kan de mensen hierbij helpen, dit is jouw Zielsmissie en dit heb je te doen!

Het leven liet mij bijna weer vastlopen zodat ik wel móest gaan kiezen. Kiezen voor mijn Zelf, mijn Ziel, mijn Missie, met andere woorden: gaan doen waar mijn verlangen ligt en waarvoor ik hier op aarde ben gekomen! Pas toen ik hardop JAAAAA riep tegen mijn Ziel werd het rustig en heb ik mij ontwikkeld hoe ik mijn mediamieke kwaliteiten kan inzetten om anderen verder te helpen. En dat maakt me super blij.

Tot op de dag van vandaag help ik als HSP coach andere hoogsensitieve mensen die ook vastlopen in hun leven. Ik weet als geen ander hoe dat voelt en juist daarom kan ik je zo goed begeleiden op het pad wat jij loopt. Ik ben niet alleen goed opgeleid, juist het zelf gecoacht worden heeft mij een waardevol mens gemaakt omdat ik daardoor nu precies weet wie ik ben.

Eindelijk kan ik mijn spiritualiteit echt leven! Ik leef mijn Ware Zelf!

En met mijn vader? Daar heb ik nu nog steeds een heel mooi en liefdevol contact mee. We werken regelmatig samen, ik hier op aarde en hij vanuit een andere dimensie….