Hooggevoelige mensen raken altijd in een burn-out!

Hooggevoelige mensen raken altijd in een burn-out!

Deze zin kreeg ik laatst van iemand te horen en mijn wenkbrauwen gingen direct omhoog. En ik vroeg hoezo? Deze persoon had een artikel gelezen dat 50% van de HSP-ers in een burn-out terecht komen. Nou dat zijn alsnog niet alle hooggevoelige mensen zei ik! Toen ik het artikel later zelf las lag de titel gelukkig nog meer genuanceerd, namelijk dat 50% van de personen die in een burn-out terecht komen hoogsensitief zijn.

 

Maar laten we wel wezen 50% is heel veel en zeker té veel.


HSP en burn-out

Ik kan er zelf ook over meepraten… 

Het overkwam mij ook dat ik jaren geleden in een burn-out terecht kwam. En hoewel ik er uiteindelijk een bewuster en sterker persoon van ben geworden had ik het kunnen voorkomen als ik meer over mezelf had geweten als HSP-er.

 

Dit wil jij graag weten om een burn-out te voorkomen:

*Allereerst is het belangrijk te weten of je nu hoogsensitief bent of niet. Niet om je in een hokje te plaatsen, maar als je je zelf beter leert kennen, weet je ook beter wat je nodig hebt.

 

*Ten tweede is het belangrijk dat je je lichaam meer gaat voelen. Dat is vaak wel een dingetje voor hooggevoelige mensen omdat je gauw geneigd bent bij je gevoel weg te gaan, zeker als het niet goed voelt! Maar je hebt het voelen nodig om je grenzen te kunnen aangeven. Van niet meer voelen word je grenzeloos.

 

*Ten derde kun jij zo goed voelen dat je leeft naar de verwachting van anderen. Hetzij omdat je bang bent om afgewezen te worden, hetzij omdat je precies voelt wat de ander nodig heeft. En hierdoor leef je niet je eigen leven en raak je steeds verder verwijdert van jezelf.

 

*En ten vierde is het voor hoogsensitieve mensen een must om op tijd rust te nemen. Bijvoorbeeld door te mediteren, in de natuur te zijn of te lezen…in ieder geval iets waardoor je helemaal tot rust komt. 


Doe je dit niet dan raak je overweldigd en overprikkeld en ben je verder van huis dan nodig is.

 Hoogevoelige mensen hebben meer tijd voor zichzelf nodig

Sommige mensen geven aan dat zij door alle drukte niet weten wanneer ze die tijd voor zichzelf moeten nemen. En dan zeg ik altijd dat je jezelf net zo goed in mag plannen in je agenda als alle andere afspraken die je maakt. Want neem maar van mij aan dat het terug keren naar jezelf meer tijd kost dan op tijd rust nemen. En zeker als je te laat bent zoals ik toen en ik maanden in rust MOEST zijn….

 

Er zijn natuurlijk nog zat andere punten te beschrijven, maar misschien is dit al wel genoeg om te denken, hhmmm, dit is best herkenbaar. 


En dan ben je niet de enige...

 

En wat wil je er dan mee als hoogsensitief mens?

Wellicht is de eerste stap om bovenstaande punten eens te overdenken, of liever gezegd, ga deze eens echt voelen. Wat zou jij hier anders in gaan willen doen?

 


 

Meer ontdekken wie jij bent als hooggevoelig persoon? Sluit je dan aan bij mijn Facebook Community. Hier vind je meer gelijkgestemden die – net als jij waarschijnlijk – meer prikkels en emoties ervaren dan de meeste mensen. Ik wil je graag leren hoe je kunt omgaan met jouw hoogsensitiviteit. Klik hier om mee te doen.


Vind je dit artikel waardevol? Of ken jij iemand voor wie die waardevol is? Help me dan zoveel mogelijk hoogsensitieve mensen te bereiken. Deel dit artikel via de sociale media knoppen hieronder. Ik vind het ook leuk als je een reactie achter laat.

Over de schrijver
Hoi, ik ben Nicoline Valkenburgh. Ik ben hoogsensitief en als Lichtwerker geboren en spiritueel grootgebracht in niet religieuze zin. Dit heeft mijn leven zo verrijkt dat ik een coach ben die hooggevoeligheid en spiritualiteit met elkaar verbindt. Binnen mijn praktijk Soulview begeleid ik als HSP Transformatiecoach hoogsensitieve mensen en Lichtwerkers naar de beste versie van zichzelf. Dat doe ik via Transformatie Coaching en Quantum Timeline Jumping waardoor je in de 5D trillingsfrequentie komt en je meer blij in het leven staat en makkelijk situaties naar je toe kan halen wat jij nodig hebt. Hooggevoelig zijn kan heel ingewikkeld lijken, maar als jij weet hoe jouw gevoeligheid werkt kan je dit vóór je laten werken en creëer jij het leven waar jij naar verlangt. En weet je, doordat ik het pad al gelopen heb vertel ik je precies HOE je dat kan doen.
Reactie plaatsen