Hooggevoelige mensen raken altijd in een burn-out!

Hooggevoelige mensen raken altijd in een burn-out!

Deze zin kreeg ik laatst van iemand te horen en mijn wenkbrauwen gingen direct omhoog. En ik vroeg hoezo? Deze persoon had een artikel gelezen dat 50% van de HSP-ers in een burn-out terecht komen. Nou dat zijn alsnog niet alle hooggevoelige mensen zei ik! Toen ik het artikel later zelf las lag de titel gelukkig nog meer genuanceerd, namelijk dat 50% van de personen die in een burn-out terecht komen hoogsensitief zijn.

 

Maar laten we wel wezen 50% is heel veel en zeker té veel.


HSP en burn-out

Ik kan er zelf ook over meepraten… 

Het overkwam mij ook dat ik jaren geleden in een burn-out terecht kwam. En hoewel ik er uiteindelijk een bewuster en sterker persoon van ben geworden had ik het kunnen voorkomen als ik meer over mezelf had geweten als HSP-er.

 

Dit wil jij graag weten om een burn-out te voorkomen:

*Allereerst is het belangrijk te weten of je nu hoogsensitief bent of niet. Niet om je in een hokje te plaatsen, maar als je je zelf beter leert kennen, weet je ook beter wat je nodig hebt.

 

*Ten tweede is het belangrijk dat je je lichaam meer gaat voelen. Dat is vaak wel een dingetje voor hooggevoelige mensen omdat je gauw geneigd bent bij je gevoel weg te gaan, zeker als het niet goed voelt! Maar je hebt het voelen nodig om je grenzen te kunnen aangeven. Van niet meer voelen word je grenzeloos.

 

*Ten derde kun jij zo goed voelen dat je leeft naar de verwachting van anderen. Hetzij omdat je bang bent om afgewezen te worden, hetzij omdat je precies voelt wat de ander nodig heeft. En hierdoor leef je niet je eigen leven en raak je steeds verder verwijdert van jezelf.

 

*En ten vierde is het voor hoogsensitieve mensen een must om op tijd rust te nemen. Bijvoorbeeld door te mediteren, in de natuur te zijn of te lezen…in ieder geval iets waardoor je helemaal tot rust komt. 


Doe je dit niet dan raak je overweldigd en overprikkeld en ben je verder van huis dan nodig is.


 Hoogevoelige mensen hebben meer tijd voor zichzelf nodig

Sommige mensen geven aan dat zij door alle drukte niet weten wanneer ze die tijd voor zichzelf moeten nemen. En dan zeg ik altijd dat je jezelf net zo goed in mag plannen in je agenda als alle andere afspraken die je maakt. Want neem maar van mij aan dat het terug keren naar jezelf meer tijd kost dan op tijd rust nemen. En zeker als je te laat bent zoals ik toen en ik maanden in rust MOEST zijn….

 

Er zijn natuurlijk nog zat andere punten te beschrijven, maar misschien is dit al wel genoeg om te denken, hhmmm, dit is best herkenbaar. 


En dan ben je niet de enige...

 

En wat wil je er dan mee als hoogsensitief mens?

Wellicht is de eerste stap om bovenstaande punten eens te overdenken, of liever gezegd, ga deze eens echt voelen. Wat zou jij hier anders in gaan willen doen?

 


 

Meer ontdekken wie jij bent als hooggevoelig persoon? Sluit je dan aan bij mijn Facebook Community. Hier vind je meer gelijkgestemden die – net als jij waarschijnlijk – meer prikkels en emoties ervaren dan de meeste mensen. Ik wil je graag leren hoe je kunt omgaan met jouw hoogsensitiviteit. Klik hier om mee te doen.


Vind je dit artikel waardevol? Of ken jij iemand voor wie die waardevol is? Help me dan zoveel mogelijk hoogsensitieve mensen te bereiken. Deel dit artikel via de sociale media knoppen hieronder. Ik vind het ook leuk als je een reactie achter laat.

Over de schrijver
Mijn naam is Nicoline Valkenburgh en ik ben een Spirituele Business Gids die zich richt op het begeleiden van ondernemers en executives naar hun hoogste potentieel. Na het overlijden van mijn geliefde heb ik een diepgaande transformatie doorgemaakt en een unieke methode ontwikkeld genaamd "Kraak Je Business Quantumveld©".Dit programma is ontworpen om jouw spiritueel bewustzijn te vergroten en vastgeroeste denkpatronen te doorbreken, zodat je je creativiteit en zelf probleemoplossend vermogen op een natuurlijke manier kunt activeren.Als Spirituele Business Gids geloof ik dat er meer is dan wat we met het blote oog kunnen zien en dat we toegang hebben tot oneindige mogelijkheden als we ons bewustzijn uitbreiden. Wil je meer weten over mijn exclusieve programma? Stuur me dan gerust een bericht en dan spreken we elkaar binnenkort!
Reactie plaatsen