HSP? Zo leer je anderen om te gaan met jou.

HSP? Zo leer je anderen om te gaan met jou.

Hoogsensitiviteit wordt regelmatig lastig gevonden door anderen. Vaak zijn dat mensen die niets afweten van HSP en alles maar zweverig vinden. Zelf kan je je gevoeligheid ook als last ervaren omdat je het gevoel hebt dat veel je overkomt en denkt daar geen controle over te hebben. Maar niets is minder waar als jij jezelf beter leert kennen.De meeste hoogsensitieve mensen lijken gedwongen te worden zich veel meer met zichzelf bezig te moeten houden dan met de buitenwereld...


Herken jij dat ook als HSP?

Dat komt omdat je er meer voor moet zorgen niet overprikkeld te raken dan niet hoogsensitieve mensen. Daarom kan je nog weleens voor aansteller worden uitgemaakt of dat mensen vinden dat je niet zo ingewikkeld moet doen.

 

Maar weet je, het leven vraagt juist om je meer met jezelf bezig te houden zodat jij meer kan gaan leven vanuit jouw gevoeligheid. Want door juist bezig te zijn met jezelf wordt je je ook veel meer bewust van wat het leven voor jou in petto heeft. 


Het je bezighouden met jezelf heeft niets te maken met egoïstisch zijn


Het is juist bedoeld om je eigen waarde te gaan voelen. En als jij je eigen waarde steeds beter voelt wordt het ook steeds makkelijker om je grenzen aan te geven.

 

Hoogsensitiviteit en grenzen

De meeste hoogsensitieve mensen leven niet hun eigen leven maar die van een ander. Ze leven het leven naar de verwachtingen die ze vanuit de omgeving voelen en willen daar constant aan voldoen. Dit kost enorm veel energie omdat wat je doet jij eigenlijk niet bent. Maar ja, als je al zolang zo leeft is het best lastig om dat ineens terug te draaien want ja, dan ga je mensen teleurstellen en dat vinden hoogsensitieve mensen al helemaal niet leuk.

 

Door grenzen aan te geven leef je het leven van jezelf in plaats van de ander.


Dankzij het aangeven van je grenzen krijg je ruimte!

Maar wat als jij nu eens jezelf op de eerste plek zet in plaats van er altijd maar voor de ander te willen zijn? Wat zou dat dan met je doen? Misschien schrik je nu wel omdat je voor je ziet wat anderen dan wel niet van je zullen vinden. Ja, die gaan er zeker iets van vinden, maar wat wil jij? Ook al zie jij nu niet direct voor je hoe jouw leven er veel fijner uit gaat zien als jij je grenzen gaat aangeven en bewaken, je gaat jezelf hiermee enorm veel ruimte geven. En neem maar van mij aan dat je een veel leuker mens gaat worden. In de eerste plaats voor jezelf en daarna voor je omgeving.

 

Door je grenzen aan te geven leren anderen hoe ze met je om moeten gaan!


Als jij steeds maar leeft naar de verwachtingen van anderen word je ongrijpbaar en een speelbal voor anderen. Zo raak je steeds meer verwijdert van jezelf en daar word je niet gelukkig van. Herkenbaar?

 

Hooggevoelig mens, laat je horen!

Leer anderen hoe ze met je om moeten gaan door het zelf aan te geven. Alleen jij weet wat goed is voor jou! En hierin ben je anderen geen verantwoording verschuldigd. Als iets niet goed voelt voor jou geef dat dan aan, ook al weet je dat een ander het misschien niet leuk zal vinden. Weet dan dat jij je leven hier op aarde niet leeft om het de ander naar de zin te maken. Nee, dat mag ieder voor zich doen. Dus leer te voelen wat goed is voor jou en geef je grenzen aan en bewaak ze. Zo weten anderen precies wat ze aan je hebben!

 

 

Meer leren over je hooggevoelige zelf? In mijn Facebook Community vind je meer gelijkgestemden die – net als jij waarschijnlijk – meer prikkels en emoties ervaren dan de meeste mensen. Ik wil je graag leren hoe je kunt omgaan met jouw hoogsensitiviteit. Klik hier om mee te doen.


Vind je dit artikel waardevol? Of ken jij iemand voor wie die waardevol is? Help me dan zoveel mogelijk hoogsensitieve mensen te bereiken. Deel dit artikel via de sociale media knoppen hieronder. Ik vind het ook leuk als je een reactie achter laat.

Over de schrijver
Mijn naam is Nicoline Valkenburgh en ik ben een Spirituele Business Gids die zich richt op het begeleiden van ondernemers en executives naar hun hoogste potentieel. Na het overlijden van mijn geliefde heb ik een diepgaande transformatie doorgemaakt en een unieke methode ontwikkeld genaamd "Kraak Je Business Quantumveld©".Dit programma is ontworpen om jouw spiritueel bewustzijn te vergroten en vastgeroeste denkpatronen te doorbreken, zodat je je creativiteit en zelf probleemoplossend vermogen op een natuurlijke manier kunt activeren.Als Spirituele Business Gids geloof ik dat er meer is dan wat we met het blote oog kunnen zien en dat we toegang hebben tot oneindige mogelijkheden als we ons bewustzijn uitbreiden. Wil je meer weten over mijn exclusieve programma? Stuur me dan gerust een bericht en dan spreken we elkaar binnenkort!
Reactie plaatsen