Hoogsensitief? Wat moet ik met mezelf!
01 september 2021 

Hoogsensitief? Wat moet ik met mezelf!

Veel mensen en kinderen lopen met klachten rond waarvan ze zich vaak niet bewust zijn dat hun gevoeligheid hier aan ten grondslag ligt. Ze voelen zich vaak rusteloos, moe en chagrijnig. Of ze voelen veel chaos, drukte en overprikkeling.Maar wat moet je ermee als je niet weet dat je eigenlijk heel gevoelig bent en heel veel oppikt in de energie?


Als je er zelf niet meer uitkomt kan je naar de huisarts stappen die je mogelijk iets voorschrijft om bijvoorbeeld meer rust te voelen of kinderen worden doorverwezen voor een diagnostisch onderzoek. Maar ergens voel jij wel dat dat de echte oplossing niet is. Je zoekt het dan buiten jezelf terwijl het in jou zit en gezien wil worden.

 


Hoewel elke volwassenen en kind zijn/haar hoogsensitiviteit anders beleeft zijn er wel degelijk kenmerken die regelmatig in de basis hetzelfde zijn. 


En dat zijn de symptomen op zintuigelijke en emotioneel vlak. Alles wat aan informatie en energie binnenkomt komt hierlangs. Je slaat het op, doet er iets mee of onderdrukt het.  

 

Waar wat doe je als de wereld je zo overweldigd?

Veelal zijn we gewend om weg te lopen van gevoelens die we liever niet voelen. Toen ik hier zo last van had kroop ik het liefste weg onder een steen, maar ja dat ga je óók niet volhouden…

 

Als jij het gevoel hebt dat je vaak sterk reageert op externe prikkels van bijvoorbeeld licht, geluid, sfeer of emoties van anderen dan kan je ervan uit gaan dat je een verhoogde gevoeligheid hebt.

 


Hooggevoelig wordt regelmatig nog gezien als zwak of raar wat kan maken dat jij er je mond overhoudt.


HSP tips:

*Wat ik je wil aanraden is om over hoogsensitiviteit te gaan lezen. Dat is al een mooi begin, net zoals je op mijn blog bent gekomen 😊. Je zal veel herkenning op doen zodat je meer van jezelf gaat snappen.

 *Praat met anderen over hoe jij je voelt. Je zal merken dat er meer mensen in jouw omgeving zijn die zich ook zo voelen.

 *Heb je een werkplek die overprikkelend voor je is? Ga er over in gesprek.

 *Ga niet op elke uitnodiging in. Vraagt iemand jou op een verjaardag en je ziet het niet zitten? Zeg dan nee, dat is ook een antwoord!Het is belangrijk dat jij de eerste stap zet, niemand kan beter voor jou zorgen dan jijzelf! En weet je je hoeft het niet alleen te doen!Wil je meer van dit leren? In mijn Facebook Community vind je gelijkgestemden die – net als jij waarschijnlijk – meer prikkels en emoties ervaren dan de meeste mensen. Ik wil je graag leren hoe je kunt omgaan met jouw hoogsensitiviteit. Klik hier om mee te doen.

 

Vind jij dit artikel waardevol? Of ken jij iemand voor wie dit waardevol is? Help me dan zoveel mogelijk hoogsensitieve mensen te bereiken. Deel dit artikel via de sociale media knoppen hieronder. Ik vind het ook leuk als je een reactie achter laat!

Over de schrijver
Mijn naam is Nicoline Valkenburgh en ik ben een Spirituele Business Gids die zich richt op het begeleiden van ondernemers en executives naar hun hoogste potentieel. Na het overlijden van mijn geliefde heb ik een diepgaande transformatie doorgemaakt en een unieke methode ontwikkeld genaamd "Kraak Je Business Quantumveld©". Dit programma is ontworpen om jouw spiritueel bewustzijn te vergroten en vastgeroeste denkpatronen te doorbreken, zodat je je creativiteit en zelf probleemoplossend vermogen op een natuurlijke manier kunt activeren. Als Spirituele Business Gids geloof ik dat er meer is dan wat we met het blote oog kunnen zien en dat we toegang hebben tot oneindige mogelijkheden als we ons bewustzijn uitbreiden. Wil je meer weten over mijn exclusieve programma? Stuur me dan gerust een bericht en dan spreken we elkaar binnenkort!
Reactie plaatsen