Van de 3e naar de 5e dimensie

Ja daar zitten we dan met z'n allen met al die energie die constant vanuit het universum over en door ons heen raast. En dan ben je ook nog hoogsensitief! Je pakt al deze energie op, het maakt je moe en onrustig en je lijkt er niks mee te kunnen. Maar niets is minder waar. Wat gebeurt er eigenlijk? Regelmatig krijg ik daar vragen over en in deze blog neem ik je daarin mee zodat ook jij weet wat het is en wat je ermee kan.

Om te beginnen, er is ontzettend veel te vertellen over alle dimensies die er zijn. Dat gaat niet lukken in een blog. Daardoor probeer ik jou beknopt een overzicht te geven met handvatten zodat jij in ieder geval weet dat jij niet overgeleverd bent aan energieën "die maar met je doen wat ze willen". Nee, zo werkt het niet, er zit een boodschap voor ons in.

We zitten momenteel in een overgangsfase van de 3e dimensie naar de 5e dimensie. We zitten daar al een hele tijd in, maar het laatste anderhalf jaar wordt de energie steeds meer voelbaar. Merk jij dat ook?

Als je hsp bent dan kan je dat heel sterk voelen.

Maar hoe werkt dat dan? En wat is 3e en 5e dimensie?

We leven nu in de  3e dimensie (3D) waarin we vooral fysieke en emotionele ervaringen op doen in een overwegend materialistische omgeving. Het is het bewustzijnsniveau van angst en macht. Dat heb jij natuurlijk allang gevoeld omdat we er vandaag de dag middenin zitten! En dat heeft zich nog eens sterk uitvergroot door alle COVID perikelen.

Dualiteit is de kracht die helemaal bij de aarde hoort en waarin we telkens worden uitgedaagd. Je zou het misschien niet denken maar hierdoor groeien we van ons ego naar ons hart.

Ondertussen ontwaken er steeds meer mensen


Ze ontwaken in hun spiritueel bewustzijn waardoor mensen anders gaan kijken, voelen en handelen. We staan nu op de ladder van 3D en we groeien door naar 4D om vervolgens in de 5D wereld uit te komen. 

De 4D en de 5D wereld vragen beide iets heel anders van ons. Kort gezegd kan je jouw groeiproces zo zien dat je in 4D jouw trauma's aangaat, dus je gaat werken aan jezelf en alles wat je niet meer nodig hebt laat je los. Als je daar nu mee bezig bent dan leef je zowel in 3D als in 4D. 

Door aan jezelf te werken groeit jouw zelfliefde en de liefde voor de ander en ontwikkeld zich naar onvoorwaardelijke liefde. En dat heb je nodig in de 5e dimensie. Oef...volg je me nog...?

Het kan botsen met mensen die vanuit de 3D wereld blijven leven

Stel jij bent je als hooggevoelig mens aan het ontwikkelen in je persoonlijke en spirituele groei met de intentie om steeds meer jezelf te worden. Door je te ontwikkelen verhoogd jouw bewustzijn zich waardoor je anders, meer wakker, in het leven komt te staan. Als mensen in jouw omgeving dat niet doen dan ga je dat merken. Jij bent namelijk alweer stappen verder op de ladder en zij zijn blijven staan.

Dat is niet erg, want iedereen doet de dingen op zijn/haar moment op precies de juiste tijd!

Daarom hoef jij je alleen maar op je eigen leven te richten en hier verantwoordelijkheid over te nemen. Door jezelf te ontwikkelen stap je in je leiderschap en ontwaak je steeds meer. In de 5D wereld zijn mensen gegroeid naar een hoger bewustzijn, eigenlijk het bewustzijn waar we werkelijk vandaan komen: Liefde en Licht. Je leeft vanuit je volledige bewustzijn. Zonder oordelen en in vrede. En ja, dat kan ook nu.

Dus even terugkomend op alle energieën die nu zo voelbaar zijn...

Vanuit alle dimensies vloeit er energie naar de aarde. Dat is nodig om ons bij dit proces te helpen. Het is altijd licht, liefdevol en met en zuivere intentie. Het is de duale, donkere en zware energie die ons van ons pad dreigen te willen blazen.

Ik help hoogsensitieve mensen en Lichtwerkers bij het ontwakingsproces.

Het kan zijn dat jij er ook bent om anderen in deze tijd te ondersteunen. Gewoon door te zijn wie je bent. Je hoeft niet perse een coach, therapeut of what ever te zijn om andere mensen verder te helpen. De mensen die hier nu mee bezig zijn leven vaak hun laatste leven hier op aarde om vervolgens door te evalueren naar een andere dimensie.

Zoals gezegd kan je nu vanuit 3D ook al een voet hebben in de 5D wereld. Dat kan je als lastig ervaren omdat je je heen en weer geslingerd voelt. Maar je kan ook juist de kracht van 5D gebruiken om je verder te ontwikkelen.

Kan jij wel hulp gebruiken? Laat het me weten!

Want we zijn hier met z'n allen op aarde om elkaar te helpen. We kunnen alleen maar groeien door ons te verbinden met elkaar, want door de ander leer je jezelf kennen.

Verbind je met jezelf en anderen hoogsensitieve mensen

Dit is enorm belangrijk. Blijf niet in je eentje zitten met al je vragen. Wil jij ook met meer gelijkgestemde zijn?

Sluit je dan aan bij mijn gratis Facebook Community. Klik hier om mee te doen. In deze besloten groep help ik, als HSP Transformatiecoach, hooggevoelige mensen zoals jij met allerlei vragen. Ik ben een wakkermaker en ik leer je graag een andere kijk op het leven te geven. Een van liefde en compassie, van kracht en verbinding, van herkenning en erkenning van groei en samenZijn om zo van zwaarte naar (het) licht te gaan.

Vind je dit artikel waardevol? Of ken jij iemand voor wie dit waardevol is? Help me dan zoveel mogelijk hoogsensitieve mensen te bereiken. Deel dit artikel via de sociale media knoppen hieronder. Ik vind het ook leuk als je een reactie achter laat.

Over de schrijver
Mijn naam is Nicoline Valkenburgh en ik ben een Spirituele Business Gids die zich richt op het begeleiden van ondernemers en executives naar hun hoogste potentieel. Na het overlijden van mijn geliefde heb ik een diepgaande transformatie doorgemaakt en een unieke methode ontwikkeld genaamd "Kraak Je Business Quantumveld©". Dit programma is ontworpen om jouw spiritueel bewustzijn te vergroten en vastgeroeste denkpatronen te doorbreken, zodat je je creativiteit en zelf probleemoplossend vermogen op een natuurlijke manier kunt activeren. Als Spirituele Business Gids geloof ik dat er meer is dan wat we met het blote oog kunnen zien en dat we toegang hebben tot oneindige mogelijkheden als we ons bewustzijn uitbreiden. Wil je meer weten over mijn exclusieve programma? Stuur me dan gerust een bericht en dan spreken we elkaar binnenkort!
Reactie plaatsen